Fot

Individuellt utformad fotbädd (Inlägg)

Vi utformar fotbäddar som är anpassade helt efter dina fötter. Efter analys av dina krav och behov kan ortopedingenjören avgöra hur fotbädden ska vara utformad. Vid tryckkänsliga punkter kan avlastningar göras så att belastningen tas upp runt omkring det ömma området. Vid behov av stor stötdämpning formas fotbädden så att hälens egen stötdämpare, fettkudden, får ett lämpligt stöd. En överdriven pronations- eller supinationsrörelse kan orsaka besvär från t.ex. knä och underben. 

Kontakta oss för utprovning av skoinlägg.

Valvstöd

Ge det längsgående fotvalvet extra stöd. Viktigt del utav inlägget där vi avlastar och tar upp tryck på rätt ställen. Vi avlastar senstråket (Plantara aponeurosen) som i tre delar som alla går in i hälbenets främre underkant. Viktigt vid exempel Plantar fasciit. Valvstödet utgör en del av en större fotbädd.
Stötdämpande fotbädd 
Dess funktion är att förbättra fotens stötdämpning och tjockleken på fotbädden bör provas fram. Desto tjockare fotbädd, desto större möjlighet till bättre stötdämpning.

Främre pelott

Pelotten stödjer det främre valvet genom att placeras strax bakom de mellersta tårnas grundleder. Det är viktigt att pelotten inte ligger under "trampdynan". Den förorsakar då ett punkttryck på tårnas grundleder och gör mer skada än nytta. Pelotten är en del av en fotbädd och anpassas efter varje patient.

Några vanliga fotproblem